Debattinlägg rikspolitik

Ut ur Afghanistan

FiB i Västmanland och Dalarna och Vänsterpartiet Säter bjöd in till en föreläsning på Cafe Paris i Hedemora. Stefan Lindgren, Afghanistankännare, som var i landet och blev tagen av landets atmosfär i samband med att Sovjetunionen gick in för att befria Afghanistan. Den gången genomskådades krigsretoriken och Sveriges journalister mottogs med värme av de som bodde i landet. För nio år sedan gick USA in i landet precis som Sovjet. Stefan drog bakgrund, nuläge, motiv till att gå in, skeenden som hänger ihop, såväl USAs historia, Afghanistans läge som genomgångsland för pipeline men även egna fyndigheter som nu framkommit. Etc Etc.

Även Sverige med sin nationalskatt i form av en 200 årig fred och vägen de sista 14 åren mot att bli Nato-allierad drogs, från att erhålla möjligheten att delta i krigsinterventioner under fredsmantel, till att ändra värnplikt till anställda, emedan värnpliktiga enligt grundlagen inte får kriga utomlands, till den maximala krigssoldatsmöjligheten nu då arbetslösa inte får vägra arbeten… åh, detta var bara en liten liten del i de stora och små skeenden som sker.

Återupprätta Sveriges neutralitet! Låt oss gå före ut ur Afghanistan och därmed stödja fredsförespråkarna i USA! Återupprätta folkrätten!

För övrigt läser jag hur vi har tappat i miljöfrågan och i djurrättsfrågan, ja självklart , med alliansens människosyn och med mer pengar till de nu levande som redan har, varför investera i framtida miljö eller ta hänsyn om djur. Såväl Djurens rätt som Sveriges Naturskyddsförening beskriver hur de sista fyra åren fört oss bakåt i utvecklingen. Vem är förvånad?

Kopiera länk