Debatt

Trygg välfärd åt alla, t ex pensionärer.

Det finns många missnöjda än här och där, somliga på gränsen till troll, men det är ibland utmärkta tillfällen att berätta om vad Vänsterpartiet står för.
De missnöjda röstade 2006 på moderaterna för att röra om och 2010 fick SD en hel del. Många stannar hemma och lämnar fri framfart för fortsatt nedmontering.
V vill att fler skall arbeta för att stärka pensionssystemet – dvs höja den gemensamma potten. (Personligen vill jag ha en lite ändrad arbetslinje men ja, en bättre ar…betsmarknad.) Det nås genom de offentliga investeringar och ett tryggare samhälle som gynnar flertalets grundbehov.
(v) vill även ha en gemensamt finansierad välfärd, där skattepengarna går till vård åt alla, även pensionärer, på lika grund. Dvs att även äldre kvinnor bemöts med korrekt forskning och kompetens (som inte utgår från en 40-årig man.
V vill ha starkare gemensamma fonder som bär upp pensionssystemet, inte det nuvarande PPM – systemet. V vill ha goda socialförsäkringssystem, dvs även pensioner. En hemtjänst och äldreboenden med anställda människor som har tid och ork och rätt kompetens att bemöta sina brukare människovärdigt.
Det finns inget samlat alternativ till allt detta utom ett starkt Vänsterparti. V är inte ett enfråge parti men skatt skall gå till det nu nämnda, inte till riskkapitalister som sett hela vår offentliga välfärd som fantastiskt bra vinstalstrare.
Skatt skall inte sänkas för någon, vilket betyder att pensionärer inte har straffskatt men däremot är alla skatteavdrag åt skogen fel, därav det orättvisa. Skatt skall vara lika för alla och inte sänkas. Vad jag förstår har SD sänkt bolagsskatt och gör lite som det passar för stunden så visst är det bra att såväl titta på sakfrågor och ideologi och se till att alla röstar inför det.
Ett starkt Vänsterparti är den stora och enda garanten för en ändrad politik, och det kommer dock att ske åt ett tydligt vänster. Som vi sa på kongressen. Det är skillnad mellan vänster och höger.
SD är ett högerparti, brunblått till färgen och M är inte ljusblått och inget av dem gynnar en ett tryggt samhälle för kvinnor och pensionärer.
Detta var lite om äldre.
Kopiera länk